dinsdag 19 juli 2011

Berlijn

Berlijn de hoofdstad van Duitsland is nog steeds een jonge stad. Berlijn is een grote favoriet onder jonge en vurige reizigers. Berlijn is niet alleen de grootste stad van Duitsland maar ook het hart van alle activiteiten in Duitsland en is daardoor erg populair en heeft een uitbundig nachtleven. Het gevoel van de nachtclubs, cafés,pubs en bars is uniek in de wereld. Musea, paleizen, kunst hebben allemaal betrekking op een historische gebeurtenis en zijn veelal goed bewaard gebleven en mogen allemaal vrij worden bezocht door de bezoekers van Berlijn. De combinatie van deze aspecten van Berlijn maakt dat iedereen in deze stad een vakantie vol plezier beleefd.



Monumenten

Berlijn heeft erg veel monumenten die zeker een bezoek waard zijn. De Bundestag is het parlementaire gebouw van de stad, waar de landelijke politiek dagelijks samenkomt. Dit is een erg mooi en imposant gebouw en daardoor zeker een bezoek waard. Ook zijn de Berliner Furnsehturm en de Berliner Funkturm goede opties om met een bezoek te vereren. Bij deze locaties loont het zeker om er goed de tijd voor te nemen omdat zij veel meer waard zijn dan een oogopslag. Siegessäule is een andere prominente locatie die je zeker moet opzoeken als je binnen de Berlijnse grenzen komt.






Kerken, musea en kunstgalerijen

De inwoners van Duitsland hebben een talent voor artistieke smaak in alles wat zij doen. Het bouwen van kerken zoals deBerliner domKaiser Wilhelm Gedächtniskirche en nog zeker niet te vergeten de Marienkirche. Deze drie voorbeelden geven goed aan wat voor een uniek gevoel voor esthetiek de Duitse inwoners hebben. Berlijn heeft ook zijn eigen manier om haar verhaal te beschrijven door een reeks van prachtige musea, die over de geschiedenis van de stad vertellen en uitgebreid in details gaan over elke plek in Berlijn. Hiermee wordt de dorst naar kennis van menig geschiedenisliefhebber gelesd. Berlijn heeft een ongelooflijk uitgebreid scala aan musea variërend van Islamitische geschiedenis tot aan de oude Griekse geschiedenis worden in Berlijn geherbergd. Als de Berlijnse musea wat meer zouden samenwerken zou er een erg mooie en exclusieve collectie kunnen ontstaan. Het Deutsches Historische Museum is een erg mooi museum om te bezoeken, net zoals Gemäldegaleri. Duitse inwoners hebben ook zeker geen gebrek aan verbeelding, getuige de talloze galerieën in Berlijn. Een aantal zeer goede galerieën zijn Galerie Eigen & Art, Art Center Berlin Friedrichstrasse en Raum fur aktuelle kunst.



Festivals, recreatie en dierentuinen

Zoals al eerder gezegd is Berlijn een stad van de jonge generatie. Berlijn heeft daardoor ook een erg groot aandeel in entertainment-activiteiten wereldwijd. De stad heeft levendige festivals zoals het jaarlijks terugkerende filmfestival Cannes. De jonge generatie houdt ook erg veel van dieren en hun rechten en is draagt dit uit, het gevolg hiervan is dat Berlijn meerdere dierentuinen heeft om de jeugd te vermaken. Voorbeelden hiervan zijn: Zoo Aquarium BerlinTierpark Berlin en zeker de bekendste Berlin Zoo. Berlijn is een stad die helemaal verzot is op schoonheid en pracht. De stad heeft meerdere mooie parken en tuinen die de perfecte uitdrukking van de Berlijnse liefde weerspiegelen. Een paar mooie parken om te bezoeken zijn,Schlosspark Charlottenburg, Worlds Garden en het Viktoriapark wat werkelijk een legendarisch park geworden is door haar uitzicht op bijna heel Berlijn.




Opera's, theaters, concerten en bioscopen

Berlijn is bijna als een synoniem met allerlei verschillende entertainment activiteiten. De stad is een ontzetten belangrijke thuisbasis voor meerdere internationale theaters, grote bioscopen en opera's met een overweldigend aantal concerten van beroemdheden van over de hele wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten