dinsdag 19 juli 2011

Duitsland

Duitsland is een land ten oosten van Nederland en heeft een oppervlakte van 357.022 km². Het land kan in drie belangrijke geografische gebieden worden verdeeld: de Duitse laagvlakte in het noorden, de centrale Duitse middengebergten, en, in het zuiden, de Alpen. Het klimaat is gematigd, al is er wel aanzienlijke variatie. Bijna twee derde van de bossen van het land bestaat uit naaldbomen, de rest is hoofdzakelijk beukenbos.


Het klimaat in Duitsland
Noord- en Midden-Duitsland kennen zachte zomers en frisse, vochtige winters. In het zuiden en de bergketens zoals het Harzgebergte, het Zwarte Woud en Beieren zijn de zomers veel warmer, de winters veel kouder en valt er veel sneeuw.


De Dom in Keulen
Een van de mooiste en grootste kerken in de wereld is de Dom in Keulen. Het is een gotische kathedraal die midden in het centrum van Keulen staat en de hoofdkerk is van het aartsbisdom van Keulen. De bouw van de dom in Keulen is begonnen in het jaar 1448 en heeft 632 jaar geduurd voor dat het af was.




Frankfurt (am Main)
Frankfurt am Main is het financieel centrum van Europa. Het is de grootste stad in de deelstaat Hessen en de vijfde stad in Duitsland. Deze Duitse stad telt  679.664 inwoners. 


De Dom van Frankfurt
De Dom van Frankfurt (Kaiserdom St. Bartholomäus) is een gotische kerk in het centrum van de Duitse stad Frankfurt am Main, gewijd aan de heiligeBartolomeüs. De Dom van Frankfurt was nooit de zetel van een bisschop, maar heeft de titel 'dom' te danken aan de belangrijke rol in de Duitse geschiedenis.

De kathedraal werd gebouwd in de veertiende en vijftiende eeuw op de plaats van een eerdere kerk uit deMerovingische tijd. Vanaf 1356 was het de locatie van de verkiezingen van de keizers van het Heilige Roomse Rijk door de Duitse keurvorsten en vanaf 1562 tot en met 1792 werden de keizers van het rijk hier gekroond.
In 1867 werd de kerk verwoest door een brand. Tijdens de zware bombardementen op Frankfurt gedurende deTweede Wereldoorlog werd de kerk eveneens zwaar getroffen.
De Dom van Frankfurt is in de huidige vorm een driebeukige hallenkerk met een zeer kort schip en een langtransept. De kerktoren, de Westturm, heeft een hoogte van 95 meter.


Eten in Duitsland
Duitsland staat bekend om zijn braadworst en schnitzels. Het zijn mensen die vaak en veel eten. Duitsland bezit ook veel bierbrouwerijen, het land staat bekend om zijn bier. Ook zijn er een aantal wijngebieden in het land, onder andere langs de oevers Rijn en Moezel. Uit eten gaan is in Duitsland over het algemeen iets goedkoper dan in Nederland en de restaurants zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten